Info voor Jongeren

#YouthGoals biedt je de kans om op zoek te gaan naar de beste versie van jezelf!

In tijden van corona is het extra lastig om een toekomst op te bouwen. Daarom is een ervaring door een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) juist nu belangrijk. Je doet extra werkervaring op en maakt kennis met organisaties in jouw omgeving. Ook ontvang je een vrijwilligersvergoeding en een YouthGoals-certificaat waarin precies staat beschreven welke vaardigheden je hebt geleerd en wat je hebt gedaan. Een verrijking voor je cv en een pluspunt bij het vinden van een vervolgstudie of een plaats op de arbeidsmarkt.

Skillz on the move

Je hebt altijd iets willen doen voor een ander of je omgeving… maar hoe pak je dat aan? Projectmedewerkers van #YouthGoals gaan samen met jou op zoek naar jouw wensen, ideeën, dromen en talenten. Ze helpen je jouw plannen uit te werken en te organiseren door workshops, begeleiding en door jou in contact te brengen met de juiste organisaties om dat voor elkaar te krijgen in de vorm van een Maatschappelijke Diensttijd.

Wat ga je doen en hoe?

Durf te dromen en wij denken met je mee!

Je kunt deelnemen aan een project op school om elkaar de coronatijd door te helpen zoals chatmaatjes, onlinespellen, silent disco of sportactiviteiten organiseren. Of help je elkaar liever bij het maken van huiswerk?

Je kunt ook kiezen voor een project bij een maatschappelijke organisatie. Denk hierbij aan het organiseren van een sportevent in jouw wijk zodat jongeren van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Of wil je kinderen met een taalachterstand wat extra’s bijbrengen door voorleesuurtjes in de bibliotheek? Wil je iets doen voor een beter milieu, organiseer een schoonmaakactie in de buurt of op scholen. Ook kun je ervoor kiezen activiteiten of uitjes te organiseren voor ouderen of mensen met een beperking. Wat dacht je van meedenken over belangrijke beleidsthema’s voor de gemeenteraad? Wil jij ondernemers warm maken om spullen/diensten te bieden voor kinderen die in armoede leven zodat zij een leuk kinderfeestje kunnen houden?

Of heb jij zelf een goed idee? #YouthGoals brengt je in contact met organisaties in Roosendaal die jouw project helpen realiseren!

#YouthGoals op jouw school

#YouthGoals werkt samen met scholen uit omgeving Roosendaal om de Maatschappelijke Diensttijd mogelijk te maken. Hierdoor kun je door een project op school, zoals je profielwerkstuk, werken aan de MDT. #YouthGoals start in het voorjaar 2021 in samenwerking met JTC en OMO scholengroep Tongerlo.

In het najaar van 2021 wordt de samenwerking uitgebreid naar andere scholen. Het maakt niet uit welke opleiding je doet, iedereen tussen de 14 en 23 jaar kan meedoen.

De Maatschappelijke Diensttijd kost in totaal 80 uur inzet over de periode van maximaal een half jaar. Deze uren omvatten je projecturen onder schooltijd, de bijeenkomsten/contacten met #YouthGoals en de uren die je op de doe-werkplek bent.

Zin om mee te doen? Meld je aan!

Bekijk al onze Partners

Bekijk alle Deelnemende Scholen